Det skal være enkelt å oppgradere til Joomla 4 i motsetning til 3.5 som krevde migrering. Klikk på oppgrader kanppen og saken er biff. Om det blir som lovet.

Fellene er designmalen og utvidelsene.

Om du har en kjøpemal så må du først sjekke om din versjon støtter Joomla 4. Om den ikke er det må den oppgraderes eller byttes med nyere versjon. I værste fall byttes ut. Hvis ikke risikerer du blank side eller feilmelding.

Komponenter, moduler og plugins må også støtte Joomla 4. For mange kan dette være komplisert. Web Norge kan være behjelpelig med oppgradering til en hyggelig pris. De kunder som har supportavtale slipper å tenke på dette.

Backup først!

Har du en mye besøkt side så kan det være en ide å klone websiden til en testserver og utføre oppgraderingen der først. Til dette bruker du Akeeba til backup, og Kickstart for gjenoppretting.

Joomla 3.9 skal motta oppdateringer ut 2021, så det haster ikke å oppgradere. Men det er sunt å følge med i tiden og dra fordelene av nye funksjoner og raskere websider. Det nye kontrollpanelet er veldelig intuitiv og overiktelig med et-klikks tilgang til alle artikler, menypunkter, moduler, media og utvidelser. Likedan opprette nye artikler, menypunkter og moduler med et klikk fra kontrollpanelet.


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla 4 er driftet og sponset av Web Norge